Direktor fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost posjetio Đakovo


Dubravko Ponoš: Đakovačko reciklažno dvorište i odlagalište otpada za primjer drugima

Dubravko Ponoš, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost susreo se danas sa gradonačelnikom Grada Đakova Marinom Mandarićem i njegovim suradnicima te su zajedno obišli radove na izgradnji novog reciklažnog dvorišta u Gajevoj ulici, a potom i odlagalište otpada Vitka do kojeg je ovih dana asfaltirana moderna dvosmjerna cesta širine pet metara s vodovodnom i hidrantskom mrežom, odvodnjom i rasvjetom. 

Milijun kuna za novu pristupnu cestu osigurala je Osječko-baranjska županija, dok razliku od 300.000 kn financira Grad. Novo reciklažno dvorište u Gajevoj, podsjetimo, vrijedno je 2.593.257,59 kuna. Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda s 2.031.336 kuna, a dio sredstva odobrilo je i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 286.772,27 kuna, dok razliku pokriva Grad Đakovo. Radove izvodi tvrtka Osijek-Koteks. 

Dubravko Ponoš, nakon obilaska spomenutog terena zadovoljno je konstatirao kako Đakovo može biti primjer drugim gradovima. - Zadovoljan sam sa tempom radova koji je u ovom trenutku prisutan. Vidim da se radi puno, da se radi kvalitetno. Nažalost, bilo je očigledno zatečeno dosta posla. Taj posao se neće riješiti preko noći, trebat će još puno truda. Međutim, sredstva su osigurana, radovi su u tijeku, obavljaju se na kvalitetan način i očekujem da će ovo kroz neki kratki period postati pokazno odlagalište i pokazno reciklažno dvorište, rekao je Ponoš.

Izvor: Grad Đakovo